8 Nisan 2014 Salı

Hediye Alternatifleri

Sizler de benim gibi hediye seçme konusunda zorlanıyor musunuz? Üstelik başak burcu olunca iş daha da zorlaşıyor. Bu zorluğu ortadan kaldırmak için bir sayfa oluşturmaya karar verdim. Aslında bu sayfayı birlikte oluşturalım istiyorum.



Sizlerde fikirlerinizi paylaşabilir ve metninizin devamına sayfanızın linkini bırakabilirsiniz. Böylece benim gibi düşünen birçok arkadaşımın hediye seçme sıkıntısından kurtulacağını umut ediyorum.

OYUNCAKLARIN ÖNEMİ
Oyunun, çocuğun gelişimi üzerindeki etkileri ne kadar önemliyse, aynı şekilde oyuncak lar da çok önemlidir. 


Çocuklar için büyük öneme sahip olan çeşitli boyutlar ve renklerdeki oyuncaklar aynı zamanda, çocukların oynarken hem eğlenmesine hem de renk, boyut, biçim, şekil gibi kavramları öğrenmelerine yardımcı olur. Çocuk arkadaşlarıyla birlikte oynarken paylaşmayı, beklemeyi, işbirliği yapmayı da öğrenebilir. Buna ilaveten çocuklar ellerine geçen oyuncakları bozarak, kırarak, parçaları ayırıp birleştirerek hem meraklarını giderir tatmin olurlar hem de objelerin özelliklerini inceler ve keşfederler.

Okul öncesi dönemde çocukların oyuncaklara ve oyun materyallerine karşı olan bu ilgilerinin yanı sıra, artan bir yaratıcılık, yetişkine benzeme ve taklit çabası da vardır. Bu noktada anne babaya düşen en büyük görev alıcı ve öğrenmeye hazır olan çocuğa uygun oyuncakların sunumudur. Anne baba bu dönemde, çocuğun gelişim özelliklerine uygun, ihtiyaç duyduğu ortamı ve materyalleri sağlamaktan sorumludur. Bu dönemde, anne babalar tarafından üzerinde önemle durulması gereken bir başka konu da çocukların gelişimlerine katkısı olmayan pahalı ve süslü oyuncakların yerine yaşlarına ve gelişim düzeylerine uygun, uyarıcı ve düşündürücü oyuncakların tercih edilmesidir. Yine bu dönemde yetişkinler çocuklarına gereğinden fazla oyuncak alarak, onların tüm gereksinimlerine cevap vereceklerine inanırlar. Önemli olan, oyuncakların çokluğu değil, nitelikli olmasıdır.

YUMURTLAYAN TAVUK
SESLİ  IŞIKLI  HAREKETLİ

Yürümeye Başlar, Müzik Çalar, Müzik Susar ve Mutlu Son :)
Elinize Bir Yumurta Bırakır.
3 Yumurtasıyla Birlikte...

Bu sevimli hediye için babaannemize teşekkür ederiz.
Ayrıca süpriz yumurta da aynı görevi görüyor tecrübe edilmiştir :)



SINDY MUTFAK SETİ
SİNDY 23 PARÇA
MUTFAK SETİ
TEZGÂHI
TENCERESI
TABAGI
VE
DİGER AKSESUARLARI İLE
Çocuklar mutfak ve mutfak eşyalarını karıştırmaya bayılır. İşte bu mutfak onlara özel Herşey onların boyunda ve onlara uygun.
Herşeyin bu kadar gerçeğe yakın olması çocuğunuzunda hayal gücünün gelişmesinde ve eğlenceli vakit geçirmesinde yardımcı olacaktır.

Barlas bu hediyeyi Esila'nın 2.doğum günü için aldı ama Esila'dan çok Barlas ve Taha oynadı sanırım erkek çocukların da ilgisini çekiyor :) 




NEŞELİ KAYAN DALMAÇYALI KÖPEKLER
Neşeli köpekler merdivenleri çıkıp zirveye tırmanıyor, zirveye geldiğinde kendilerini kaydıraktan aşağı bırakıp en aşağı kadar geliyorlar ve hiç durmadan yine merdivenlere tırmanmaya başlıyorlar.
Barlas 2 yaşına gelmeden önce aldığımız hala severek oynadığımız, heyecanla köpeklerimizi yarıştırdığımız bir oyuncağımız. Sevdiğimiz bir arkadaşımıza da hediye ettik, umuyoruz onlar da bizim kadar eğleniyordur.
İÇİNDE:
1 Merdiven Düzeneği
3 Parçalı Kaydırak
3 Köpek
3 Bayrak Bulunuyor.


BİLGİ ÇARKI
Oğlum biran önce büyüse de alsak dediğim eğitici bir oyun. Ailece güzel vakit geçirmek için harika bir etkinlik. 7 yaş ve üzeri için uygun olduğu yazıyor ama biz bu oyunu 7 yaşından küçük bir ablamız için aldık. Bence kişinin yaşı değil zekası önemli bu oyunu oynamak için.

OYUNUN İÇİNDE:
13 Adet Bilgi Soru Kartı
60 Adet Ödül Kartı
30 Adet Ceza Kartı
520 Adet Soru Bulunuyor.



İKİZ KUPALAR
Çok severek aldığım bir hediyeden bahsetmek istiyorum. Ben kupalı olanı aldım çünkü iki kız kardeşin evine gitti bu hediye :) birlikte kupalarını boyarlar ve kullanırlar diye düşündüm. Mağazadaki görevli bayan boyandıktan sonra kullanılabileceğini sağlık için bir sakıncası olmadığını söyledi ama bu konuda biraz tedirginim. En azından kullanılmak istenirse kupaların alt kısmı boyanabilir.

Fincan seti de çok şeker ama fincanları çok minik. Resimde büyük görünmesi sizi yanıltmasın orta boy bir yumurtadan küçük. Ben o yüzden kupaları tercih ettim çünkü kupalar standart büyüklükte.

BOYAMA İKİZ KUPALAR SETİNİN İÇİNDEKİLER:
2 Porselen Kupa
12 Renkli Parlak Boya
Fırça

BOYAMA ÇAY SETİNİN İÇİNDEKİLER:
1 Demlik
1 Şekerlik
1 Sütlük
4 Fincan
4 Fincan Tabağı
12 Renkli Boya
Fırça

Bu boyamalara bayılınca oğluma uygun olanını aradım ve buldum :) İşte erkek anneleri için fikirler.
BOYAMA MİNİ TAŞITLAR İÇİNDEKİLER:
3 Adet Taşıt
12 Renk Parlak Boya
Fırça

ALÇI SETİ İÇİNDEKİLER:
5 Adet Alçı Obje
4 Mıknatıs
1 Plastik Ayak (Büyük Obje İçin)
4 Adet Mıknatıs (Küçük Objeler İçin)
6 Renk Parlak Boya
Fırça




0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için çok önemli :) Yorum yapan herkese kocaman teşekkür :)) Blogunuz ya da gmail adresiniz yoksa "yorumlama biçimi" kısmından "adı/url" yazan seçeneği seçin adınızı yazın, url kısmını boş bırakın yorumunuzu yazıp yayınlayın.

Sessiz Takipççilerime de Selamlar ;)

 

Uyarı

Blogumdaki Kendime Ait Resimlerin ve Yayınların İzin Alınmadan Kullanılması 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına Aykırıdır. Bu Konuda Hassasiyet Gösterilmesini Rica Ederim.
 
Blogger Templates