24 Haziran 2014 Salı

Pony miz Jennifer Seni Unutamıyoruz

33 Aylık
Aylar önce aklıma taktığım ve her fırsatta eşimin başında dır dır ettiğim :)  bir konuydu oğluma at binme deneyimi yaşatmak.

33 Aylık
Gözümüzü atlardan ayıramıyoruz

Araştırmalarım sonucu çocukların at binmesindeki yararları sıralayayım.
-- At üzerinde iken dengeyi sağlamaya çalışmanın yanı sıra atın binicinin isteği doğrultusunda hareket etmesini sağlamak için birçok yardım vardır. Bu yardımları uygulama çabası sırasında konsantrasyon gelişir. 

-- Dikkat dağınıklığı toparlanır, odaklanma yeteneği artar. Ayrıca çabuk davranmak gerekeceği için de çocuk çok kısa zaman sürecinde karar vermeyi, inisiyatif kullanmayı öğrenir. 

-- Bundan başka çocuk başladığı işi bitirmeye de konsantre olur. Sonuçta kararlı ve istikrarlı olmak başarıyı getirecektir. Çocuk böylece başarının da tadını çıkarmaya başlayacaktır. 

-- Giderek sorumluluk duygusu da beraberinde yerleşir.

-- Bir o kadar önemli diğer bir nokta da her ne kadar bireysel spor olarak görülse de binicilik sporu takım ruhunu geliştirmektedir. Çocuk böylece paylaşmayı da öğrenecektir.

-- Ayrıca hormonal etkiyle erken ergenliği ve obeziteyi önleyerek fiziksel gelişimin olması gereken sürede tamamlanmasında son derece fayda sağlar.


İlk deneyim olarak tabiiki pony ile başladık. İsmi Jennifer. 

Babası paşamı jennifer ile tanışmak için hazırladı.

33 Aylık

33 Aylık

33 Aylık
Mini gezintimize çıkmadan önce Jennifer'i okşadık birbirimize alıştık.

33 Aylık


33 Aylık
33 Aylık
Barlas tahminimizden çok çabuk alıştık atlara ve tekrarı için yalvardı. En kısa zamanda tekrarlanacak bir etkinliğimiz var :) Ama bir dahaki sefere büyük siyah ata binmek istiyormuş :)


0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için çok önemli :) Yorum yapan herkese kocaman teşekkür :)) Blogunuz ya da gmail adresiniz yoksa "yorumlama biçimi" kısmından "adı/url" yazan seçeneği seçin adınızı yazın, url kısmını boş bırakın yorumunuzu yazıp yayınlayın.

Sessiz Takipççilerime de Selamlar ;)

 

Uyarı

Blogumdaki Kendime Ait Resimlerin ve Yayınların İzin Alınmadan Kullanılması 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına Aykırıdır. Bu Konuda Hassasiyet Gösterilmesini Rica Ederim.
 
Blogger Templates